Onderzoeksrapport ‘Ruimtebehoefte gebruikers Alkeburcht en huisvestingsmogelijkheden’ (april 2017)

Dit onderzoeksrapport is een weergave van de resultaten van een inventarisatie van ruimtebehoefte door de hoofdgebruikers van de Alkeburcht. Bij deze inventarisatie is het huidige gebruik van ruimtes in De Alkeburcht als leidraad genomen. Afgevaardigden van de diverse verenigingen hebben een viertal alternatieve locaties onder de loep genomen en kritisch gekeken of deze locaties hun ruimtebehoefte in de toekomst zou kunnen invullen indien de Alkeburcht als huisvestingsoptie onverhoopt mag afvallen.

Tevens gaat het rapport in op hoe vergelijkbare gemeenten als Lisse en Teylingen, de huisvesting van verenigingen aanpakt en omgaat met (de kosten van) maatschappelijk vastgoed.

De uitkomsten van het marktonderzoek door de Cultuurstrateeg naar culturele waarde van dorpshuizen in de gemeente zijn eveneens opgenomen in dit rapport. Een deel van deze enquête gaat specifiek over de Alkeburcht te Roelofarendsveen en verschaft inzicht in het grote belang dat de inwoners (658 respondenten van verschillende leeftijden) aan haar toekennen.

Download het gehele onderzoeksrapport:
Rapport Alkeburcht v2